Vrijwilliger Beachmaster

For English click here

Het boatpark of de slipway, dat is jouw domein gedurende dit WK. Het is de plek waar jij de zeilers ziet voordat ze aan hun belangrijke wedstrijd beginnen en ook de plek waar jij ze als eerste ziet als ze weer aan land komen.

Voor deze functie zijn we op zoek naar fitte mensen die het niet erg vinden fysiek bezig te zijn en af en toe een stukje het water in te moeten lopen om zeilers te assisteren. Je wisselt dat af met het uitgeven van de juiste trackers aan de juiste personen. De sfeer op het boatpark en de slipway zijn vaak bepalend voor de sfeer van het evenement. Hoe soepeler het hier loopt, hoe vriendelijk je de zeilers te woord staat en helpt, des te relaxter en beter beginnen zij aan hun wedstrijddag. En uiteindelijk komt dat de totale sfeer van het WK ten goede.

Wat ga je doen?

 • Zeilers helpen te water te gaan.
 • Doorstroming bevorderen boatpark.
 • Trolleys overnemen en deze netjes sorteren, bij terug keer juiste trolleys aan waterlijn zetten.
 • Assisteren in/uitchecken zeilers.
 • Uitgeven van de juiste trackers aan de juiste persoon . Heel belangrijk is dat je precies kan werken qua tijden. Er hangen namelijk straffen aan als ze deze niet op tijd inleveren

Wanneer moet je beschikbaar zijn?
De beachmasters/tracking helpers worden ingezet van 7 augustus tot en met 20 augustus.  Natuurlijk zouden we het liefst willen dat je de gehele periode onderdeel bent van ons WK team. Maar als dat niet lukt, dan vragen we minimaal 5  (het liefst aaneengesloten) dagen beschikbaarheid van je.

 

Hoofd Beachmaster

Op elk van de 4 boatparks is een hoofd beachmaster degene die het overzicht heeft op wat zich daar allemaal afspeelt. Samen met je team van beachmasters, de chief flags en in nauw overleg overleg met het race managementteam zorg je ervoor dat alles soepel loopt, dat de zeilers zich optimaal kunnen focussen op de wedstrijd en dat er optimale communicatie plaatsvindt tussen alle betrokkenen.

Wat moet je kunnen?
Enige kennis van de (wedstrijd)zeilsport is in deze functie een must. Belangrijk is dat jij als hoofd beachmaster  weet waar het over gaat als we praten over wedstrijdvlaggen, uitstel procedures etc. Daarbij weet je hoe je een groep aan kunt sturen en het overzicht kunt bewaren.

Wat zijn je taken?

 • Je houdt direct contact met het racemanagement team over status in boatpark, en samen met de chief flags zorg je voor heldere communicatie over te hijsen vlaggen en schakel je direct met alle betrokkenen.
 • Je stuurt het team van beachmasters en de chief flags aan; je zorgt dat iedereen op juiste positie staat op juiste tijden
 • Je speelt in op onverwachte zaken, stuurt het team aan waar nodig, overzicht houden.
 • Je schakelt met de race organisatie indien afwijkende gebeurtenissen op boatpark zijn waar actie op moet komen vanuit OA.

Wanneer moet je beschikbaar zijn?
De hoofd beachmasters zijn nodig van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 20 augustus. We vragen een minimale beschikbaarheid van 5 aaneengesloten dagen, maar natuurlijk het liefste meer.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar volunteers@allianzsalingworlds.com. Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Dat kan natuurlijk ook [button]

 

Chief flags

Als chief flags ben jij degene op het boatpark die nauw in contact staat met het racemanagement. Moeten er vlaggen gehesen worden? Dan weet jij direct wat en volgens welke procedure alles in z’n werk gaat. Daarbij werk je nauw samen met de hoofd beachmaster. Verder steek je je teamgenoten beachmasters een helpende hand toe als het voor jou wat rustiger is.

Wat moet je kunnen?

 • Je hebt een uitstekend kennisniveau als het gaat om wedstrijdprocedures en vlaggen hijsen
 • Je communiceert helder en duidelijk met het race management, de hoofd beachmaster en je teamgenoten

Wanneer moet je beschikbaar zijn?
De chief flags zijn nodig van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus. We vragen een minimale beschikbaarheid van 5 aaneengesloten dagen, maar natuurlijk het liefste meer.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar volunteers@allianzsailingworlds.nl. Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Dat kan natuurlijk ook via onderstaande button.

Meld je hier aan als vrijwilliger