Vrijwilliger Communicatie

For English click here

Voor team Communicatie en Media zijn we op zoek naar enthousiaste communicatie- en media vrijwilligers met kennis van (wedstrijd)zeilen die het team komen versterken.

Social Reporter
Als Social Reporter ga je het evenemententerrein op en kijk je naar bijzondere momenten, spot je kansen en zorg je voor extra content. Het is aan jou de taak om de sfeer van het evenement vast te leggen. Social Media heeft voor jou geen geheim en je weet precies welke content mogelijk goed scoort. Als Social Reporter ben jij het extra paar ogen voor ons contentteam!

Twitter Reporter
Als Twitter Reporter krijg je de opdracht om verslag te doen van de wedstrijden. Je maakt aantekeningen over de belangrijkste gebeurtenissen van de wedstrijden (maar ook het evenement) en deelt dit op het officiële Twitter kanaal van het WK Zeilen.  Zeilkennis is bij deze functie erg belangrijk. Contact met de bridge is noodzakelijk.

Image editor
Er lopen heel veel verschillende fotografen rond tijdens het WK Zeilen die er allemaal voor zorgen dat de bijzondere momenten vastgelegd worden. De fotografen plaatsen hun foto’s direct op een online beeldbank. Als beeldredacteur zorg je dat alle foto’s in de juiste mappen staan, zodat ze op ieder moment teruggevonden kunnen worden. Jij weet precies wat voor foto’s er allemaal gemaakt zijn en welke foto’s geschikt zijn voor de verschillende doeleinden. Jij bent de juiste persoon voor het zoeken van een geschikte foto bij een artikel, dus de redacteuren en social reporters vragen jou graag om passend beeld bij hun artikel. Daarnaast zoek jij dagelijks de top 10 beste foto’s, die geplaatst worden aan het einde van de dag op alle verschillende kanalen.

Redacteur
Als redacteur krijg je de opdracht om over een bepaald onderwerp een artikel te schrijven. Je verzamelt de benodigde informatie, je maakt aantekeningen over de belangrijkste gebeurtenissen over jouw specifieke onderwerp, interviewt belangrijke personen en schrijft daar vervolgens een artikel over. Samen met jouw collega-redacteur zorg je dat je elkaars artikelen redigeert. Deze artikelen worden door de coördinator nagekeken, eventueel een beetje aangepast en vervolgens gepubliceerd op de website. Zeilkennis is voor deze functie een absolute must.

Fotograaf
Als fotograaf krijg jij aan het begin van de dag een specifieke opdracht of – werkgebied mee. Dit kan variëren tussen een bepaalde locatie, wedstrijd, of wellicht doelgroep zoals de bezoekers. Je past je aan, aan de omgeving en je laat je verrassen door wat er tijdens het evenement gebeurt. Jij zorgt ervoor dat alle bijzondere momenten vastgelegd worden. Tussen de opdrachten door snel je je naar het content hok om je foto’s meteen te selecteren, de juiste tags aan te brengen en ze vervolgens te uploaden op onze online beeldbank. Jij zorgt ervoor dat mensen over de hele wereld het WK Zeilen te zien krijgen. 

Als teamlid vragen we je inzet van 10 augustus tot en met 20 augustus. We hebben er een sterke voorkeur voor dat je alle dagen beschikbaar bent. Dit omdat het werk veel dynamiek met zich meebrengt en het belangrijk is om gedurende de hele periode goed ingespeeld te raken op elkaar. In ieder geval is een inzet van minimaal  5  (liefst aangesloten) dagen een vereiste.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar volunteers@allianzsailingworlds.nl. Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Meld je dan direct aan via onderstaande button.

Meld je hier aan als vrijwilliger