Vrijwilliger Media

For English click here

Perscentrum
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het efficiënt reilen en zeilen van het mediacentrum. Dat wil zeggen: ontvangst van de externe media die op bezoek komt, het uitdelen van de accreditaties, het beantwoorden van vragen over planning, locaties (plattegrond), wanneer er persmomenten zijn, hoe ze in contact kunnen komen met de persvoorlichters van de deelnemende teams. Maar denk ook aan de catering, parkeren, planning van persboten. Dit doe je onder begeleiding van de woordvoerder en perschef van het evenement (Nederlands) en van World Sailing (Engelstalig).

Media ribs
In deze functie ben je verantwoordelijk voor de indeling van de persboten in overleg met de perschef evenement en perschef race. Deze journalisten (vaak fotografen) moeten met de juiste kleding aan, met zwemvesten aan, in de juiste boot terechtkomen. De driver /bestuurder van de boot moet ook op de hoogte zijn van wie hij/zij aan boord heeft.

Media ramp / mixed zone
Als de verschillende vloten aankomen ben jij het aanspreekpunt voor media en het mediacentrum om sporters en media aan elkaar te koppelen, in overleg met perschef evenement en perschef race. Tevens van groot belang om aan te geven wat daar gebeurt voor de timing van de media om ter plekke te zijn om een quote te halen. Ten tijde van de medal races gaan we daar een meer formele invulling aan geven met een mixed zone voor de sporters om de media in een meer georganiseerde setting te spreken.

Als teamlid vragen we je inzet van 10 augustus tot en met 20 augustus. We hebben er een sterke voorkeur voor dat je alle dagen beschikbaar bent. Dit omdat het werk veel dynamiek met zich meebrengt en het belangrijk is om gedurende de hele periode goed ingespeeld te raken op elkaar. In ieder geval is een inzet van minimaal  5  (liefst aangesloten) dagen een vereiste.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar volunteers@allianzsailingworlds.nl. Ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Meld je dan direct aan via onderstaande button.

Meld je hier aan als vrijwilliger