Hempel Sailing World Championships

Het WK Journaal

Het WK Zeilen komt in 2023 voor het eerste in de geschiedenis naar Nederland, en wel voor de kust van Den Haag! In een reeks WK journaals vertellen wij alles over dit unieke sportevenement, wat het is, hoe het in elkaar steekt, wie er mee doen, wat er in aanloop gebeurt en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken om een WK te organiseren. Volg ons op social media om de volgende journaals niet te missen!

In aflevering 6 van het WK Journaal gaat het over de nieuwe hoofdsponsor. Verzekeraar Allianz is als nieuwe hoofdsponsor van het Watersportverbond ook hoofdsponsor geworden van het Jeugd WK & WK Zeilen in 2022 en 2023. In dit WK Journaal blikken we terug op de digitale persconferentie die woensdag 27 januari werd gehouden.
In aflevering 6 van het WK Journaal gaat over de eventlocatie. 1.400 boten en boards, 1.000 atleten! Hoe past dit straks allemaal in Scheveningen? Het is passen en meten, maar het kan! In dit WK Journaal laten we je zien hoe de haven en het strand van Scheveningen eruit komen te zien tijdens het WK Zeilen in 2023.
Aflevering 5 van het WK zeilen Journaal: Het WK Zeilen kan in 2023 niet worden gevaren zonder de hulp van wedstrijdcomités. Want zonder een startschip en boeienleggers hebben de 1400 zeilers geen wedstrijdbaan om op te racen. In dit WK Journaal spreekt Ilse met Remco de Goederen en Rob Hoogstra. Zij zijn verantwoordelijk voor het opleiden van de wedstrijdcomités.

Wil jij tijdens het WK Zeilen in Den Haag meehelpen als wedstrijd official? Dat kan op twee manieren:
1 - Meld je via deze website aan als vrijwilliger (zie button in menu)
2 - Meld je bij een van de verenigingen die verantwoordelijk is voor een wedstrijdbaan. Dat zijn:

Jachtclub Scheveningen, Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Hollandia, Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas in samenwerking met Royal Yacht Club België, Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging Muiden, Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht, Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, Sailservice.

Weet je niets af van een wedstrijdcomité, maar wil je snel (en gratis) de basis leren? Ga dan naar www.watersportacademy.nl en volg een van de cursussen tot club official. Wie weet schitter jij in 2023 als wedstrijd official op het WK Zeilen tussen de absolute wereldtop.
Aflevering 4 van het WK zeilen Journaal: In deze aflevering van het WK Journaal richten we ons op het het uitstel van het Jeugd WK Zeilen en het grote WK Zeilen.
Aflevering 3 van het WK zeilen 2022 Journaal: In deze aflevering van het WK Journaal richten we ons op het Jeugd WK Zeilen. Dat wordt in 2021 gevaren tussen 11 en 17 juli. Het Jeugd WK is de grote generale repetitie voor het WK Zeilen in 2022.
Aflevering 2 van het WK zeilen 2022 Journaal: In deze aflevering van het WK Journaal belt Ilse met tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe. Hij is toernooidirecteur van het Jeugd WK en het WK Zeilen.
Aflevering 1 van het WK zeilen 2022 Journaal: In deze aflevering vertelt Ilse je alles over dit unieke sportevenement, wat het is, hoe het in elkaar steekt, wie er mee doen.